Opdrachtgever:

 • Stichting Omroeper Callantsoog

Ontwerp:

 • Jouri Jalving

Uitvoering:

 • Webvoudig

Product:

DNN portaal
Content beheer systeem voor plaatselijk nieuws, agenda, advertenties en verenigingsinformatie.
Realisatie van ontwerp naar HTML
Hosting

Techniek:

 • DNN CMS (.Net open source)
 • DNN WebAPI
 • AngularJs
 • Maatwerk nieuwsmodule
 • Google Analytics integratie

Bekijken:

www.omroepercallantsoog.nl

Omroeper Callantsoog Digitaal

Sinds jaar en dag (1975) bestaat de Omroeper in Callantsoog als wekelijkse magazine, huis aan huis verspreid in Callantsoog en omstreken. De Omroeper staat vol met lokaal nieuws van verenigingen en vrijwilligers organisaties afgewisseld met nuttige informatie van de gemeente en overige instellingen. Het doelgebied: de inwoners van Callantsoog en omliggende woongebieden.

Eenvoud
De redactie is geheel in handen van vrijwilligers. Een voorwaarde van het te bouwen systeem was dan ook eenvoud in bediening, voor zowel bezoeker als redacteur. Door gebruik te maken van client-side technieken gecombineerd met een aparte webservice aan serverzijde is een scheiding van de gebruikersbeleving aan de ene en de techniek aan de andere kant gerealiseerd. 

Agenda en nieuwsvoorziening
Binnen dezelfde omgeving wilde de redactie zowel nieuws als een lokale agenda tonen. Nieuwsberichten met een specifieke evenement datum verschijnen dan ook in een zeer overzichtelijke agenda.

Verzameld en per vereniging
Content wordt verzameld op de homepagina en op de specifieke pagina's voor nieuws en agenda. Daarnaast is op elke organisatie- of verenigingspagina de eigen kopij te lezen, voorzien van contactinformatie en openingstijden. De laatste zijn samengevat in eenvoudig te gebruiken modules.

Ontwikkeltraject
We hebben ervoor gekozen in een vroeg stadium steeds kleine, werkbare onderdelen op te leveren. De gebruikers konden zo wennen aan het systeem en direct aanwijzingen geven voor de volgende ontwikkelingen. Na de test website is de laatste periode een acceptatieontwikkeling in het leven geroepen die langzaamaan is gevuld om uiteindelijk het eindproduct te worden. Vanaf het begin zijn de gebruiker betrokken geweest bij het ontwikkelproces.

Techniek
De grafisch ontwerper is volledig vrij geweest in de ontwerpfase. Om dit mogelijk te maken zonder template specifieke eisen te stellen (zoals dat met de meeste CMS systemen het geval is) wordt de ontworpen HTML via een platform onafhankelijke koppeling gevuld met content uit het CMS. We gebruiken hiervoor de volgende technieken:

(even een stukje koeterwaals voor de meesten. Excuses bij voorbaat)
 • DNN Content Management: gebruikersbeheer en applicatie platform.
 • Maatwerk .Net API: in het CMS geïntegreerde API voor uitgifte van content in JSON formaat.
 • AngularJS: Javascript framework voor het verwerken van de (json) content in de browser.
 • Uitdaging: AngularJS geschikt maken voor gebruik in DNN met meerdere Apps op een pagina.
Door deze techniek te hanteren kunnen we garanderen dat we elke ontwerp op een veilige en eenvoudige manier in onze toepassingen kunnen integreren. 

Is deze aanpak ook iets voor uw project? Bel +31 6 20000623 en maak een afspraak voor een heerlijke kop koffie aan het strand van Callantsoog en een gedegen advies over uw project.